Quantcast
Οι ρωσικές τράπεζες επισπεύδουν την αποχώρηση από την Ουκρανία - enikonomia.gr
share

Οι ρωσικές τράπεζες επισπεύδουν την αποχώρηση από την Ουκρανία

δημοσιεύτηκε:

Οι διοικητές των ρωσικών κρατικών τραπεζών θέλουν να επισπεύσουν την αποχώρηση των τραπεζών τους από την Ουκρανία, ώστε να περιορίσουν τις ζημιές που θα υποστούν, μετά τις κυρώσεις που επέβαλε ο Ουκρανός Πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα, βάσει των οποίων, τους επιβάλλονται απαγορεύσεις στη εξαγωγή κεφαλαίων επί ένα χρόνο.

Την πρόθεση τους αυτή, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι η Ουκρανία έχει γίνει μια οικονομία υψηλού κινδύνου για τους επενδυτές. «Κατά την άποψη μας αλλά και κατά την άποψη πολλών οικονομικών παραγόντων, η Ουκρανία αυτή τη στιγμή δεν είναι μια χώρα με ελκυστικό επενδυτικό κλίμα» αλλά «μια χώρα με… οικονομία υψηλού κινδύνου για τους επενδυτές»

Στις 16 Μαρτίου το Κίεβο επέβαλε κυρώσεις όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σε πέντε ρωσικές κρατικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία. Πρόκειται για τις ουκρανικές Sberbank και VTB, την BM Bank(θυγατρική της VTB ), την Prominvest Bank (θυγατρική της VEB) και την VS Bank (θυγατρική της Sberbank). Οι κυρώσεις τέθηκαν σε ισχύ σήμερα, 23 Μαρτίου, με απόφαση της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.