Quantcast
Γερμανία: Τα μηνύματα των ψηφοφόρων στις εκλογές του Ζάαρλαντ - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Τα μηνύματα των ψηφοφόρων στις εκλογές του Ζάαρλαντ

δημοσιεύτηκε:

Η πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ Ανεγκρετ Kραμπ-Κάρενμπαουερ εκτιμά ότι η νίκη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) στις χτεσινές εκλογές «είναι ένα μήνυμα των ψηφοφόρων κατά του συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών (SPD)-Αριστεράς (Die Linke) και σε ομοσπονδιακό επίπεδο» όπως είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Τα σχέδια του SPD για συνεργασία με το κόμμα της Αριστεράς δεν υποστηρίχτηκαν ανεπιφύλακτα από τους πολίτες» είπε η επικεφαλής του CDU στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ. «Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών αποδεικνύουν ότι το SPD μπορεί να αντιμετωπιστεί και υπό τον νέο πρόεδρο Σουλτς» πρόσθεσε.

Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ανκε Ρέλινκερ δήλωσε ότι ναι μεν το κόμμα της «κατάφερε να καλύψει την απόσταση (η οποία την χώριζε απο το CDU) χάρη στον Μάρτιν Σουλτς, αλλά στην τελική ευθεία η κ. Kραμπ-Κάρενμπαουερ πήρε το μπόνους του αξιώματός της».

Τέλος, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Οκαρ Λαφονταίν δήλωσε ότι «εξακολουθεί να πιστεύει σε μια πλειοψηφία στα αριστερά της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης σε ομοσπονδιακό επίπεδο».

Το προσωρινά επίσημα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο Ζάαρλαντ έχουν ως εξής:

CDU 40,7%, SPD 29,6%, Aριστερά 12,9%, Εναλλλακτική για την Γερμανία 6,2%. Πράσινοι (4%) και Φιλελεύθεροι (3,3%) μένουν εκτός τοπικού Κοινοβουλίου διότι δεν έλαβαν το απαιτούμενο 5%. Η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 69,7%.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η μοναδική δυνατότητα είναι να συνεχίσει να κυβερνά ο συνασπισμός Χρισταινοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.