Quantcast
Η ΕΕ καλεί την Μόσχα να απελευθερώσει εκατοντάδες διαδηλωτές - enikonomia.gr
share

Η ΕΕ καλεί την Μόσχα να απελευθερώσει εκατοντάδες διαδηλωτές

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί την Μόσχα να απελευθερώσει χωρίς καθυστέρηση τους εκατοντάδες ειρηνικούς διαδηλωτές που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς σε ολόκληρη την Ρωσία.

«Οι αστυνομικές επιχειρήσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, που διέλυσαν τις διαδηλώσεις και συνέλαβαν εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, τους εμπόδισαν να ασκήσουν τις θεμελιώδεις ελευθερίες τους, ανάμεσά τους και η ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συναθροίζεσθαι ειρηνικά, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο ρωσικό Σύνταγμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ενωσης.

«Καλούμε τις ρωσικές αρχές να σεβασθούν πλήρως τις διεθνείς τους δεσμεύσεις…να σεβασθούν τα δικαιώματα αυτά και να απελευθερώσουν χωρίς καθυστέρηση τους ειρηνικούς διαδηλωτές που έχουν συλληφθεί».

Ο Αλεξέι Ναβάλνι και εκατοντάδες υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς που οργανώθηκαν σε ολόκληρη την Ρωσία χθες, στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν που οργανώθηκαν στην χώρα από την επιστροφή του στο Κρεμλίνο το 2012, αναφέρει το ΑΠΕ.

Επικεφαλής των κινητοποιήσεων που συγκέντρωσαν χιλιάδες διαδηλωτές στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και άλλες πόλεις της Ρωσίας, ο Αλεξέι Ναβάλνι θα προσαχθεί σήμερα ενώπιον δικαστή αφού πέρασε τη νύκτα στο κρατητήριο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.