Quantcast
Δισεκατομμύρια ευρώ μετέφερε κατά... λάθος η γερμανική κρατική τράπεζα KfW - enikonomia.gr
share

Δισεκατομμύρια ευρώ μετέφερε κατά… λάθος η γερμανική κρατική τράπεζα KfW

δημοσιεύτηκε:

Δισεκατομμύρια ευρώ μετέφερε κατά λάθος η γερμανική κρατική τράπεζα ανάπτυξης KfW σε τέσσερις άλλες τράπεζες. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης έγινε μία «λάθος ρύθμιση» από έναν «έμπειρο προγραμματιστή».


Το περιστατικό έλαβε χώρα στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν η Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) μετέφερε λανθασμένα περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε τέσσερα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ανέφερε το Bloomberg.

Η τράπεζα μετέφερε λανθασμένα το σημαντικό αυτό ποσό λόγω «ανθρώπινου λάθους στους υπολογισμούς» σύμφωνα με μια δήλωση από την τράπεζα.

«Η KfW εντόπισε τη λανθασμένη συμπεριφορά του συστήματος πολύ νωρίς στη διαδικασία, μετρίασε αμέσως την ανεπιθύμητη δράση και ξεκίνησε την απαραίτητη διαδικασία ανάλυσης των αιτιών» ανέφερε η δήλωση.

Το σφάλμα έγινε από έναν «έμπειρο προγραμματιστή» που εργαζόταν στο εσωτερικό λογισμικό πληρωμής της τράπεζας, ανέφεραν οι Finacial Times.

Η τράπεζα φέρεται να κοινοποίησε το λάθος στη γερμανική Κεντρική Τράπεζα και ζήτησε αμέσως την μεταφορά των κεφαλαίων πίσω. Αυτές οι ατυχίες μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια «εργασιών στα συστήματα» σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, αναφέρει το Έθνος.

«Η KfW ξεκίνησε αμέσως πλήρεις εσωτερικούς και εξωτερικούς ελέγχους, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του συμβάντος λεπτομερώς και να συνταχθούν τα αντίστοιχα συμπεράσματα» δήλωσε η τράπεζα.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.