Quantcast
Ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας των τροφίμων προωθούν μεγάλες εταιρείες - enikonomia.gr
share

Ηλεκτρονικό σύστημα ασφάλειας των τροφίμων προωθούν μεγάλες εταιρείες

δημοσιεύτηκε:

Ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, η εταιρεία παροχής συμβουλών PwC και η μεγάλη γαλακτοκομική εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας Fonterra ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν ένα σύστημα που θα παρακολουθεί την παγκόσμια αλυσίδα προσφοράς τροφίμων, όπως ανακοίνωσε η PwC China.

Σύμφωνα με το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη νωρίτερα, οι εταιρείες θα αρχίσουν τη συνεργασία τους για την προώθηση μίας μεγάλης βάσης δεδομένων (blockchain) που θα επιτρέπει την παρακολούθηση της αλυσίδας προσφοράς από τα βοσκοτόπια έως το πιάτο των καταναλωτών. Πρόκειται για μία συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων, που δεν μπορεί να τροποποιηθεί αναδρομικά, θα μπορεί να διαβεβαιώνει τους πελάτες για την ασφάλεια των τροφίμων και θα δημιουργήσει ένα πιο διαφανές περιβάλλον για την κίνηση των προϊόντων που διακινούνται.

Η Alibaba δήλωσε ότι στόχος της σύμπραξης είναι η δημιουργία ενός πρωτοποριακού συστήματος για την ποιότητα των τροφίμων και τα πρότυπα ασφάλειας και βελτίωση των πρακτικών και της ακεραιότητας στον τομέα των τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής περιόδου, το σύστημα θα χρησιμοποιείται για να παρακολουθεί τις εισαγωγές στην Κίνα από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, με στόχο την καθιέρωσή του σε όλο το διαδικτυακό εμπόριο του ομίλου Alibaba.

H Australia Post, η αυστραλιανή εταιρεία υγείας Blackmores και η New Zealand Post έχουν υπογράψει επίσης το μνημόνιο. Οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου της Κίνας με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία έχουν συμβάλει στις κινεζικές εισαγωγές τροφίμων – όπως αστακού, κρασιών, κερασιών και γαλακτοκομικών – από τις δύο αυτές χώρες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.