Quantcast
Κίνα και Φινλανδία ενισχύουν τις εμπορικές τους σχέσεις - enikonomia.gr
share

Κίνα και Φινλανδία ενισχύουν τις εμπορικές τους σχέσεις

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα και η Φινλανδία θα υπογράψουν μία σειρά συμφωνιών συνεργασίας και θα σχεδιάσουν τη μελλοντική κατεύθυνση των διμερών τους σχέσεων, κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Φινλανδία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Τσάο. Ο ίδιος σημείωσε ότι η επίσημη επίσκεψη του Σι στη Φινλανδία, από τις 4 έως τις 6 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του Φινλανδού ομολόγου του Σάουλι Νιινίστο, θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιήσει στη Βόρεια Ευρώπη ως Πρόεδρος της Κίνας.

«Οι σινο-φιλανδικές σχέσεις αναπτύχθηκαν καλά τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές συνεργάσθηκαν σε τομείς, όπως αυτόν της υψηλής τεχνολογίας, της καθαρής ενέργειας, της καινοτομίας και της έρευνας στην Αρκτική, ενώ περαιτέρω συνεργασία αναμένεται στα χειμερινά σπορ, καθώς η Κίνα θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022.

Ο Σι θα έχει συζητήσεις με τον Νιινίστο και συναντήσεις με τον Τύπο, ενώ θα συναντήσει και κορυφαίους πολιτικούς της Φινλανδίας, όπως τον πρωθυπουργό Γιούχα Σίπιλα και την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας Μαρία Λοέλα, για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, τις σχέσεις Κίνας-ΕΕ καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το 2013, ο Νιινίστο εξασφάλισε μία σημαντική συναίνεση για την προώθηση μίας νέου τύπου, προσανατολισμένης στο μέλλον, εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.