Quantcast
Το Ιράκ θα συμμορφωθεί με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής - enikonomia.gr
share

Το Ιράκ θα συμμορφωθεί με τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής

δημοσιεύτηκε:

Το Ιράκ έδωσε διαβεβαιώσεις στον Οργανισμό Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με μία συμφωνία για μείωση της παραγωγής με στόχο να ενισχυθούν οι τιμές του αργού, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Μοχάμεντ Μπαρκίντο.

Η συμμόρφωση με τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ πετρελαιοπαραγωγών χωρών, μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ στα τέλη του προηγούμενου χρόνου για μείωση της παραγωγής είναι «ενθαρρυντική», είπε ο Μπαρκίντο κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για την Ενέργεια στη Βαγδάτη.

«Επικεντρωνόμαστε τώρα στο να ξαναισορροπήσουμε την αγορά», τόνισε και παράλληλα χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητικές τις συναντήσεις που είχε το Σάββατο με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χαϊντέρ Αλ Αμπάντι καθώς και με άλλους ιρακινούς ηγέτες στη Βαγδάτη.

Χαιρέτισε μάλιστα την «ευελιξία» του Ιράκ στις συνομιλίες που συνέβαλε στη συμφωνία μεταξύ μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ.

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε τον Νοέμβριο να μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τους πρώτους έξι μήνες του 2017, παράλληλα με μειώσεις κατά 558.000 βαρέλια την ημέρα από χώρες όπως η Ρωσία, το Ομάν και το Μεξικό, που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.