Quantcast
Ισπανία: Μειώθηκε τον Μάρτιο ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων - enikonomia.gr
share

Ισπανία: Μειώθηκε τον Μάρτιο ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων

δημοσιεύτηκε:

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων στην Ισπανία μειώθηκε τον περασμένο μήνα ενώ αυξήθηκε η δημιουργία θέσεων εργασίας καθώς συνεχίστηκε η οικονομική ανάκαμψη που έχει μείωσει την ανεργία κατά ένα τρίτο από το υψηλό επίπεδο στο οποίο ανήλθε κατά την πενταετή ύφεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που ανακοινώθηκαν σήμερα, ο αριθμός των εργαζομένων που είναι καταγεγραμμένοι στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αυξήθηκε κατά 0,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, που είναι η μεγαλύτερη ιστορικά αύξηση για τον μήνα Μάρτιο.

Ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 1,29% σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα.

Ωστόσο, με το ποσοστό ανεργίας να διαμορφώνεται τον Φεβρουάριο στο 18%, η χώρα συνεχίζει να έχει το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Ελλάδα, και παρόλο που 48.599 λιγότερα άτομα καταγράφηκαν ως άνεργοι τον Μάρτιο, 3,7 εκατ. άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά.

Επιπλέον, σχεδόν το 90% των νέων συμβάσεων εργασίας ήταν ορισμένου χρόνου, το οποίο δυσκολεύει τους εργαζόμενους να αναλάβουν μεγάλες οικονομικές δεσμεύσεις, όπως ένα στεγαστικό δάνειο.

Η ανεργία μειώθηκε στον κατασκευαστικό κλάδο, τις υπηρεσίες και τη βιομηχανία αλλά αυξήθηκε στον αγροτικό τομέα. Στους νέους κάτω των 25 ετών, η ανεργία μειώθηκε κατά 13,7% σε ετήσια βάση, περισσότερο σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες, υποδηλώνοντας ανάκαμψη σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στους νέους στην Ευρώπη, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.