Quantcast
Aseman Airlines και Boeing έκλεισαν συμφωνία για την αγορά 30 αεροσκαφών - enikonomia.gr
share

Aseman Airlines και Boeing έκλεισαν συμφωνία για την αγορά 30 αεροσκαφών

δημοσιεύτηκε:

Η ιρανική αεροπορική εταιρία Aseman Airlines υπέγραψε μια αρχική συμφωνία για την αγορά τουλάχιστον 30 αεροσκαφών Boeing 737 MAX, στην πρώτη νέα επιχειρηματική συναλλαγή με την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεσμευόμενος να υιοθετήσει μια σκληρότερη στάση απέναντι στο Ιράν.

Η Aseman, που ανήκει στο συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων του Ιράν αλλά λειτουργεί ως ιδιωτική εταιρία, είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της χώρας βάσει του στόλου των εν ενεργεία αεροσκαφών, σύμφωνα με την εταιρία συμβούλων CAPA.

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε σήμερα ότι οι εκπρόσωποι της Aseman και της Boeing υπέγραψαν συμφωνία στην Τεχεράνη που αφορά έως και 60 αεροσκάφη, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης, ύστερα από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων.

Η Boeing χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «μνημόνιο συμφωνίας», ένα είδος συναλλαγής που δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών. Πρόσθεσε ότι αφορά τα σχέδια της Aseman για αγορά 30 αεροσκαφών με τη δυνατότητα αγοράς 30 ακόμα αεροπλάνων.

Εάν ολοκληρωθεί, το βασικό κομμάτι της συμφωνίας για τα 30 αεροσκάφη θα είναι αξίας 3,4 δισεκ. δολαρίων βάσει τιμοκαταλόγου, αν και οι αεροπορικές εταιρίες συνήθως εξασφαλίζουν εκπτώσεις 50% για μεγάλες παραγγελίες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.