Quantcast
ADB: Η αύξηση της παραγωγικότητας βασική προϋπόθεση για την αύξηση των εισοδημάτων - enikonomia.gr
share

ADB: Η αύξηση της παραγωγικότητας βασική προϋπόθεση για την αύξηση των εισοδημάτων

δημοσιεύτηκε:

Οι μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω αξιοποίησης της επιχειρηματικής καινοτομίας, αλλά και της αναβάθμισης των υποδομών, μπορούν να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες στην Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, να επιτύχουν αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων τους, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που επικαλείται έρευνα της αναπτυξιακής τράπεζας Asian Development Bank (ADB).

Η τράπεζα επισημαίνει ότι η ταχεία οικονομική ανάπτυξη σε πολλές χώρες της αναπτυσσόμενης Ασίας, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εισοδημάτων της μεσαίας τάξης. Έτσι, σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση εντοπίζεται στην περαιτέρω ανάπτυξη της μεσαίας τάξης, με επίκεντρο την αύξηση των εισοδημάτων της, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

“Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η αύξηση των εισοδημάτων είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο, τα οικονομικά επιτεύγματα που έγιναν στην Ασία και τον Ειρηνικό, δηλώνουν ότι οι περισσότεροι πολίτες της περιοχής ζουν σε χώρες, με εισοδήματα μεσαίας τάξης,” δηλώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπεύθυνος οικονομικών μελετών της τράπεζας, Γιασουγιούκι Σαουάντα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.