Quantcast
Νέα συνθήκη με την Ε.Ε. θέλουν τα στελέχη των ελβετικών επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Νέα συνθήκη με την Ε.Ε. θέλουν τα στελέχη των ελβετικών επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Σχεδόν δύο στα τρία ανώτατα στελέχη εταιριών θέλουν η Ελβετία να θέσει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε νέα βάση, υιοθετώντας μια ολοκληρωμένη συνθήκη που θα αντικαθιστά το υφιστάμενο πλαίσιο διμερών συμφωνιών σε διάφορους τομείς, όπως έδειξε έρευνα της UBS.

Η έρευνα με δείγμα 2.500 επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη έδωσε έμφαση στη σημασία που οι Ελβετοί επικεφαλής επιχειρήσεων αποδίδουν στις σχέσεις με τη μεγαλύτερη εξαγωγική τους αγορά παρόλο που το δημοψήφισμα της Βρετανίας υπέρ του Brexit υπονόμευσε μερικώς τη συνοχή της ΕΕ.

Παράλληλα, αποτύπωσε τη διαφορά μεταξύ των επιχειρήσεων και των δεξιών πολιτικών κομμάτων που είναι αντίθετα στο να δοθεί πολύ μεγάλη δύναμη στην ΕΕ, στο πλαίσιο της συνθήκης που θα κάνει την Ελβετία να υιοθετήσει αυτόματα τους κανόνες της ΕΕ με το ευρωπαϊκό δικαστήριο να ενεργεί ως διαιτητής της όποιας διαμάχης.

Η έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα έδειξε ότι το 65% των ερωτηθέντων θέλει μια συμφωνία θεσμικού πλαισίου με την ΕΕ, το 27% είναι υπέρ του να διατηρηθούν οι υφιστάμενες διμερείς συμφωνίες και το 8% να καταργηθούν οι διμερείς συμφωνίες.

Οι υφιστάμενες συμφωνίες διευκολύνουν την πρόσβαση της Ελβετίας στην ενιαία αγορά με αντάλλαγμα να επιτρέπεται η ελεύθερη κίνηση των Ευρωπαίων πολιτών στην Ελβετία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.