Quantcast
Αυτός είναι ο Εμανουέλ Μακρόν το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές - enikonomia.gr
share

Αυτός είναι ο Εμανουέλ Μακρόν το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών για την προεδρία της χώρας…

Σε μια μάχη που φαινόταν να πηγαίνει στήθος με στήθος έως το τελευταίο λεπτό, ο Μακρόν, φιλοευρωπαϊστής πρώην τραπεζικός και πρώην υπουργός Οικονομίας που ίδρυσε το δικό του κόμμα πριν από ένα χρόνο, πήρε 23,75% των καταμετρημένων ψήφων έναντι του 21,53% της Λεπέν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας

Λίγα δευτερόλεπτα αφότου βγήκαν οι πρώτες προβλέψεις, υποστηρικτές του Μακρόν σε συνεδριακό κέντρο του Παρισιού είπαν τον εθνικό ύμνο, τη Μασσαλιώτισσα. Πολλοί ήταν κάτω των 25 ετών, εκφράζοντας μέρος της απήχησης ενός άντρα που σκοπεύει να γίνει ο νεότερος ηγέτης της Γαλλίας από την εποχή του Ναπολέοντα.

Στην νικητήρια ομιλία του, ο Μακρόν είπε στους ψηφοφόρους του νεοσύστατου κινήματός του (Εμπρός!), “Σε ένα χρόνο, αλλάξαμε το πρόσωπο της γαλλικής πολιτικής”. Συνεχίζοντας, είπε ότι εάν εκλεγεί θα φέρει νέα πρόσωπα για να μεταμορφώσει ένα στάσιμο πολιτικό σύστημα.

Έχοντας υπ’ όψιν τις ομολογουμένως υπερεθνικές θέσεις της Λεπέν, ο Μακρόν είπε στο ακροατήριό του, “Θέλω να γίνω πρόεδρος των πατριωτών ενώπιον της απειλής από τους εθνικιστές”.

Εάν κερδίσει, θα χρειαστεί να εξασφαλίσει μια λειτουργική κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το νεαρό κόμμα του τον Ιούνιο και τότε να ζητήσει ευρύτερη λαϊκή υποστήριξη για εργασιακές μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν σθεναρή αντίσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.