http://www.enikonomia.gr/international/151229,epistrofi-pollon-ekatommyrion-gia-ena-paradosiako-iaponiko-poto.html http://media.enikonomia.gr/data/photos/resized/125_151229_017f7b72bc-bf2440a132f7faaa.jpg Παράλληλα με την αναβίωση τα παραδοσιακής ποτοποιίας στη Δύση και την επανεμφάνιση νέων ποικιλιών τζιν και ουίσκι με έντονες αναφορές στο παρελθόν, στην Ιαπωνία... 4/28/2017 3:39:23 PM

Επιστροφή πολλών εκατομμυρίων για ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ποτό

Επιστροφή πολλών εκατομμυρίων για ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ποτό

Παράλληλα με την αναβίωση τα παραδοσιακής ποτοποιίας στη Δύση και την επανεμφάνιση νέων ποικιλιών τζιν και ουίσκι με έντονες αναφορές στο παρελθόν, στην Ιαπωνία λαμβάνει χώρα ένα αντίστοιχο … comeback πολλών εκατομμυρίων!

Ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ποτό, το σοτσού (Shochu) επιστρέφει ξανά στα τραπέζια των Ιαπώνων, κάνοντας δυναμική είσοδο και στις διεθνείς αγορές. Το ξένο αγοραστικό κοινό γνωρίζει ως ιαπωνικό ποτό μόνο το σάκε, ενώ το σοτσού είναι ευρέως γνωστό μόνο στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό, όμως, αρχίζει να αλλάζει, καθώς όλο και περισσότερα εστιατόρια και καταστήματα σε όλον τον κόσμο σερβίρουν ή πουλάνε σοτσού.


Μπαρ που ειδικεύονται στο σοτσού κάνουν την εμφάνισή τους το ένα μετά το άλλο στη Βρετανία και την Αμερική, καθώς κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Το σοτσού δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα σε μία επαρχία της Ιαπωνίας. Αποστάζεται από διάφορα άμυλα, κυρίως ρύζι, γλυκοπατάτα, κριθάρι ή φαγόπυρο και ωριμάζει για μερικούς μήνες σε δοχείο δρυός.

Οι Ιάπωνες πίνουν το σοτσού σκέτο ή το αναμιγνύουν με χυμούς φρούτα.


Σχόλια Αναγνωστών

σχολίασε και εσύ