Quantcast
Ταγιάνι: Προτεραιότητα τα δικαιώματα πολιτών της ΕΕ που μένουν στη Βρετανία - enikonomia.gr
share

Ταγιάνι: Προτεραιότητα τα δικαιώματα πολιτών της ΕΕ που μένουν στη Βρετανία

δημοσιεύτηκε:

Προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των τριών εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ που μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Για εμάς είναι κρίσιμο να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που εργάζονται και σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θέλουμε να έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν σήμερα και μετά το Brexit», ανέφερε ο Αντόνιο Ταγιάνι, προσθέτοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υπερασπιστεί και τα δικαιώματα του ενός εκατομμυρίου Βρετανών που μένουν σε χώρες της ΕΕ.

«Χωρίς συμφωνία για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για τη συμφωνία αποχώρησης», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να βρεθεί μια «καλή λύση» και για το ζήτημα των συνόρων της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Δεν είμαστε κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, εκείνοι το διάλεξαν να αποχωρήσουν», πρόσθεσε ο Α. Ταγιάνι και τόνισε ότι το πιο σαφές στοιχείο της διαπραγμάτευσης είναι ότι τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ενωμένα, καθώς επίσης και τα ευρωπαϊκά όργανα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.