Quantcast
Υπό επιτροπεία τίθεται η Alitalia- Τι θα γίνει με τις πτήσεις - enikonomia.gr
share

Υπό επιτροπεία τίθεται η Alitalia- Τι θα γίνει με τις πτήσεις

δημοσιεύτηκε:

Η αεροπορική εταιρεία Alitalia τίθεται υπό επιτροπεία, αποφάσισε κατά την σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό της συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται ότι οι μέτοχοι της εταιρείας είχαν θέσει ως όρο για την ανακεφαλαιοποίησή της την αποδοχή, από μέρους των εργαζομένων, του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο και απορρίφθηκε σε «εσωτερικό δημοψήφισμα», πριν από μια εβδομάδα.

Παράλληλα, η Alitalia έκανε γνωστό ότι οι πτήσεις της δεν πρόκειται να διακοπούν, ενώ ο έκτακτος διαχειριστής είναι πιθανό να οριστεί σήμερα το απόγευμα από την ιταλική κυβέρνηση.

Όπως έχει δηλώσει ο Ιταλός υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Kαλέντα, η κυβέρνηση Τζεντιλόνι στηρίζει την εταιρεία με ένα προσωρινό δάνειο ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, ωσότου (μέσα σε περίπου έξι μήνες) διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι αγοραστές ή αν πρέπει να πουληθούν χωριστά διάφοροι τομείς της. Θα πρέπει, βέβαια, να διαπιστωθεί αν θα υπάρξει και η σχετική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ιδίως σε ό, τι αφορά τη διασφάλιση του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ο Tζέιμς Χόγκαν, εκπρόσωπος του αερομεταφορέα Etihad των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (της αεροπορικής εταιρίας που ήταν μειοψηφικός μέτοχος της Alitalia), υπογράμμισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι ο ιταλικός αερομεταφορέας «χρειάζεται σε βάθος αναδιάρθρωση, σε ευρεία κλίμακα, για να επιβιώσει και να μπορέσει, στο μέλλον, να αναπτυχθεί». Επιβεβαιώνει, δε, ότι η Etihad δεν ενδιαφέρεται να παραμείνει μέτοχος της Alitalia

.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.