Quantcast
Αγωγή Μακρόν για τις πληροφορίες περί offshore - enikonomia.gr
share

Αγωγή Μακρόν για τις πληροφορίες περί offshore

δημοσιεύτηκε:

Το γραφείο της γαλλικής εισαγγελίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα μετά την κατάθεση προσφυγής από τον υποψήφιο στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Εμανουέλ Μακρόν για διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό να επηρεαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ανέφερε δικαστική πηγή.

Νωρίτερα σήμερα, ο Μακρόν κατέθεσε προσφυγή στο γραφείο της εισαγγελίας σχετικά με ισχυρισμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διαθέτει υπεράκτιο λογαριασμό.

Οι ισχυρισμοί, τους οποίους αρνείται ο Μακρόν, διατυπώθηκαν χθες βράδυ από την αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο, την Μαρίν Λεπέν, στη διάρκεια ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Η προσφυγή που κατέθεσε ο Μακρόν στρέφεται κατά αγνώστων, σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελίας.

Νωρίτερα σήμερα, ο κεντρώος υποψήφιος κατηγόρησε την ακροδεξιά αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν ότι διαδίδει ψέματα με το να αφήνει υπονοούμενα ότι διαθέτει μυστικό υπεράκτιο λογαριασμό.

Κατά το τέλος του χθεσινοβραδινού έντονου ντιμπέιτ, το οποίο παρακολούθησαν 15 εκατομμύρια άνθρωποι, η Λεπέν υπαινίχθηκε ότι ο αντίπαλός της μπορεί να διαθέτει υπεράκτιο λογαριασμό.

«Δεν είχα ποτέ λογαριασμό σε οιονδήποτε φορολογικό παράδεισο», δήλωσε σήμερα ο Μακρόν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Η Λεπέν είναι πίσω από αυτό. Έχει έναν στρατό που κινητοποιείται στο ίντερνετ».

Είπε ότι έχει συμμάχους που διαδίδουν «λανθασμένες πληροφορίες και ψέματα» που «σε ορισμένες περιπτώσεις συνδέονται με ρωσικά συμφέροντα».

Πιεζόμενη να απαντήσει για το σχόλιό της στη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Λεπέν δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV πως δεν διαθέτει αποδείξεις ότι ο Μακρόν έχει υπεράκτιο λογαριασμό, αλλά είπε ότι δεν ήθελε οι πληροφορίες για κρυφούς λογαριασμούς να έρθουν στο φως όταν θα είναι πολύ αργά.

Το επιτελείο του Μακρόν ανέφερε πως, δύο ώρες προτού ξεκινήσει το ντιμπέιτ, από έναν ανώνυμο λογαριασμό αναρτήθηκαν έγγραφα σε ένα φόρουμ στο ίντερνετ που φέρεται να αποδεικνύουν ότι ο Μακρόν έχει έναν υπεράκτιο λογαριασμό και η πληροφορία γρήγορα κυκλοφόρησε στο Twitter.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο στόχος μιας προσεκτικά ενορχηστρωμένης προσπάθειας αποσταθεροποίησης 48 ώρες πριν από το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός του Σιλβέν Φορ.

«Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η επιχείρηση υιοθετήθηκε από τη Λεπέν με έναν περίεργο τρόπο στη διάρκεια του ντιμπέιτ. Προφανώς κάθε απαραίτητη νομική ενέργεια θα γίνει και είναι ήδη σε εξέλιξη».

Το επιτελείο του Μακρόν έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία οθόνης που απεικονίζει αυτό που χαρακτηρίζει πλαστή υπογραφή σε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν τη «μυστική φοροαποφυγή του Μακρόν» καθώς και μια ακολουθία από τουίτ που διαδίδουν την πληροφορία.

Το επιτελείο του Μακρόν ανέφερε πως το κόμμα του (En Marche! – Εμπρός!) υπήρξε στόχος σειράς προσπαθειών να κλαπούν πιστοποιητικά ιμέιλ από τον Ιανουάριο.

Ο Φάικε Χάκεπορντ, ερευνητής στην εταιρία ασφαλείας Trend Micro, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως εντόπισε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το κόμμα αποτέλεσε στόχο μιας ομάδας κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο που συνδέεται από ορισμένους ειδικούς με τη ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών GRU.

Η Ρωσία αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.