Quantcast
SZ: Ανάσα για την Ευρώπη - enikonomia.gr
share

SZ: Ανάσα για την Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

«Ανάσα για την Ευρώπη» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung από τη γαλλική πρωτεύουσα και το «στρατόπεδο» Μακρόν, που έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.

«Η νίκη του Μακρόν έδιωξε μακριά την καταστροφή» είναι ο τίτλος σχολίου στην ίδια επίσης εφημερίδα, συμπληρώνοντας στη συνέχεια όμως τα εξής:«Η νίκη του Μακρόν κάθε άλλο παρά λαμπρή είναι. Και το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει ηττηθεί οριστικά. Εντούτοις ο θρίαμβος του σοσιαφιλελεύθερου υποψηφίου εναντίον της Λε Πεν αποτελεί δείγμα πολιτικής ωριμότητας».

Στην ίδια εφημερίδα διαβάζουμε ακόμη μια ανάλυση της στρατηγικής που οδήγησε τον Εμανουέλ Μακρόν σε αυτήν τη νίκη. «Ήταν ένα δίδυμο των άκρων» σημειώνει η εφημερίδα αποδίδοντας την επικράτηση του ανεξάρτητου Μακρόν έναντι της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου σε τρεις βασικούς παράγοντες. Πρώτον ο Μακρόν «υποστήριξε την αλλαγή», δεύτερον «οι αντίπαλοί του αποσύρθηκαν μόνοι τους από το παιχνίδι» και τρίτον η Μαριν Λε Πεν εμφανίστηκε προεκλογικά «υπερβολικά ακραία», επιθετική και χρησιμοποιώντας μια ρητορική μίσους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.