Quantcast
Γερμανία: Σε υψηλό σχεδόν 10ετίας ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Σε υψηλό σχεδόν 10ετίας ο δείκτης επενδυτικού κλίματος Sentix

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας σχεδόν δεκαετίας ανήλθε το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Μάιο, καθώς βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο χάρη στις ισχυρές εκτιμήσεις για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και τις προσδοκίες ότι η πολιτική αβεβαιότητα θα περιοριστεί, σύμφωνα με τον γερμανικό ερευνητικό όμιλο Sentix.

Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη ανήλθε στις 27,4 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2007, από τις 23,9 μονάδες του Απριλίου. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 25,0 μονάδες.

«Οι επενδυτές προφανώς αναμένουν μια αποκλιμάκωση των πολιτικών αβεβαιοτήτων στην ευρωζώνη», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Sentix, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές είχαν περισσότερο αισιόδοξη άποψη ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον Sentix, ο υποδείκτης τρεχουσών συνθηκών για την ευρωζώνη ανήλθε στις 34,5 μονάδες τον Μάιο από τις 28,8, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008.

Ο δείκτης προσδοκιών για την ευρωζώνη ανήλθε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στις 20,5 από τις 19,3 μονάδες τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015.

Ο δείκτης για τη Γερμανία ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015. «Η γερμανική οικονομία παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση», ανέφερε ο Sentix.

Αντίθετα, υποχώρησε ο δείκτης για τις ΗΠΑ καθώς οι επενδυτές φαίνεται να μην προσελκύονται τόσο από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. «Η ελκυστικότητα της πολιτικής του Τραμπ γίνεται ολοένα και μικρότερη», ανέφερε ο Sentix.

Στην έρευνα του Sentix, που διενεργήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαΐου, συμμετείχαν 1.063 επενδυτές.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.