Quantcast
Γερμανία: Πάνω από 1 εκατ. οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο πρώτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Πάνω από 1 εκατ. οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στο πρώτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθαν οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη Γερμανία τους τρεις πρώτους μήνες του 2017, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο.

Οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά περίπου 75.000 σε ετήσια βάση και κατά 9.000 σε τριμηνιαία βάση στο 1,064 εκατ., σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου ερευνών IAB.

«Αυτό αποτελεί μια μικρή έκπληξη. Κανονικά, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας μειώνεται τους χειμερινούς μήνες», σχολίασε ο ερευνητής της IAB Αλεξάντερ Κούμπις. Πρόσθεσε ότι στους κλάδους που αναζητούν συστηματικά περισσότερους εργαζομένους περιλαμβάνονται αυτοί της επιμελητείας, της υγειονομικής φροντίδας και των κατασκευών.

«Η γερμανική οικονομία φαίνεται ανεπηρέαστη από εξωτερικούς παράγοντες όπως η πιθανή αύξηση του προστατευτισμού και οι όποιες επιπτώσεις από το Brexit. Για αυτό το λόγο οι εταιρίες συνεχίζουν να προσλαμβάνουν, αναζητούν νέους εργαζομένους σε βαθμό που είναι πρωτόγνωρος», δήλωσε ο Κούμπις.

Τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν που ανακοινώνονται την Παρασκευή αναμένεται να δείξουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο από το 0,4% τους τρεις τελευταίους μήνες της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού ManpowerGroup, οι γερμανικές εταιρίες ανησυχούν περισσότερο για την προσέλκυση και διατήρηση ικανών υπαλλήλων σε σχέση με ομοειδείς τους στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία ή τη Βρετανία, αναφέρει το ΑΠΕ. Τα κίνητρα που προσφέρουν περιλαμβάνουν μισθολογικές αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, επιδότηση σίτισης και παιδικούς σταθμούς στους χώρους εργασίας, καθώς και ευέλικτες συνθήκες εργασίας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έλλειψη αυτή, οι γερμανικές εταιρίες έχουν επίσης σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ισπανία, όπου η ανεργία σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία είναι υψηλή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.