Quantcast
Συρρικνώνεται το χρέος των τοπικών κυβερνήσεων στην Κίνα - enikonomia.gr
share

Συρρικνώνεται το χρέος των τοπικών κυβερνήσεων στην Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Οι τοπικές κυβερνήσεις της Κίνας εξέδωσαν λιγότερο χρέος στο πρώτο τετράμηνο του 2017, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν από το Πεκίνο για τη μείωση του διογκούμενου χρέους της χώρας. Συγκεκριμένα, οι τοπικές κυβερνήσεις εξέδωσαν χρέος 799,4 δισεκ. γιουάν (116 δισεκ. δολαρίων) έναντι 2,02 τρισεκ. γιουάν στο πρώτο τετράμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Wind.

Οι κινεζικές Αρχές έχουν ενισχύσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό των χρηματοπιστωτικών κινδύνων, δεσμευόμενες να διορθώσουν τη μη κανονική άντληση κεφαλαίων από τις τοπικές κυβερνήσεις. Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τις περιφερειακές Αρχές να εξετάσουν τις χρηματοδοτικές πρακτικές τους και να διορθώσουν όλες τις ανωμαλίες έως το τέλος του Ιουλίου. Η πρόοδος θα παρακολουθείται από επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών.

Τα μέτρα που ελήφθησαν για την τυποποίηση των διαύλων χρηματοδότησης των τοπικών κυβερνήσεων θα βοηθήσουν στο να αποκαλυφθεί κρυμμένο χρέος και μία σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ των τοπικών κυβερνήσεων και των χρηματοδοτικών οχημάτων τους θα βελτιώσει την καμπύλη αποδόσεων των κινεζικών ομολόγων, κάνοντας την περισσότερο προσανατολισμένη στην αγορά, δήλωσε αναλυτής της Dongxing Securities.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.