Quantcast
SZ: Η Γερμανία εξάγει περισσότερο από ποτέ - enikonomia.gr
share

SZ: Η Γερμανία εξάγει περισσότερο από ποτέ

δημοσιεύτηκε:

Η Suddeutsche Zeitung σχολιάζει το ρεκόρ που κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο. «Η Γερμανία εξάγει περισσότερο από ποτέ παρά το δυσμενές πολιτικό κλίμα παγκοσμίως», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

«Παρά τους δυσμενείς πολιτικούς συσχετισμούς που συνδέονται με το Brexit και την οικονομική πολιτική που έχει αναγγείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, οι γερμανικές εξαγωγές παρουσίασαν τον Μάρτιο ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ σημειώνοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα αγγίζοντας το 0,4%. Συνολικά το ύψος τους κινήθηκε στα 118 δις ευρώ, ποσό ρεκόρ που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο τριβής σε διεθνές επίπεδο.»

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ο Ντ. Τραμπ επικρίνει εδώ και καιρό τα γερμανικά εξαγωγικά πλεονάσματα και απειλεί με αύξηση των τελωνειακών δασμών. Επίσης η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ και κατά συνέπεια η απώλεια της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας αναμένεται να έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις. Εντούτοις, σύμφωνα με την SZ «μέχρι στιγμής οι γερμανικές εξαγωγές μπορούν και αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις αυτές.»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.