Quantcast
Κύπρος: Συμφωνία με ΕΤΑΑ για πρόγραμμα στήριξης των ΜμΕ, προϋπολογισμού 2,15 εκατ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Κύπρος: Συμφωνία με ΕΤΑΑ για πρόγραμμα στήριξης των ΜμΕ, προϋπολογισμού 2,15 εκατ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), για λειτουργία προγράμματος στήριξης των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) στην Κύπρο, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 2,15 εκατ. ευρώ και διάρκειας τριών ετών, υπέγραψαν χθες ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο πρόεδρος της Τράπεζας Σούμα Χαρκαβάρτι.

Σκοπός του προγράμματος είναι να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των κυπριακών επιχειρήσεων και να αναπτυχθεί περαιτέρω η τεχνογνωσία τους, μέσω της παροχής εξειδικευμένης συμβουλευτικής υποστήριξης και εκπαίδευσης από την ΕΤΑΑ.

Η πρωτοβουλία για ετοιμασία του προγράμματος , το οποίο υπήρξε διαχρονικό αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου, αποτελεί δράση της Εθνικής Δήλωσης Πολιτικής για την Ενίσχυση του Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος, όπως αυτή εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14 Δεκεμβρίου 2015. Επίσης, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της κυβέρνησης για διαμόρφωση και εφαρμογή στοχευμένων μέτρων που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και στη διεθνοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.