Quantcast
Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη της Deutsche Telekom στο α' τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη της Deutsche Telekom στο α’ τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

H Deutsche Telekom (DT) ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου λειτουργικά κέρδη και πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους, τα οποία ενισχύθηκαν από την ανάπτυξη στη γερμανική και την αμερικανική οικονομία, αν και η μείωση της αξίας της συμμετοχής της στη BT επηρέασε αρνητικά την κερδοφορία της.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη έκτακτοι παράγοντες, αυξήθηκαν 7,5% στα 5,55 δισεκ. ευρώ, πάνω από τη μέση εκτίμηση των 5,48 δισεκ. ευρώ που προέκυψε από έρευνα του Reuters. «Οι θετικές τάσεις παραμένουν σταθερές: Αναπτυσσόμαστε στις ΗΠΑ και πρόσφατα επιστρέψαμε στην ανάπτυξη στη Γερμανία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τιμ Χέτγκες, σε ανακοίνωσή του.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 5,8% σε 18,65 δισεκ. ευρώ, αντίστοιχα με τις προσδοκίες. Στη Γερμανία, τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία, χωρίς να υπολογισθεί η επίπτωση των νέων κανόνων για την περιαγωγή (roaming) και τα τέλη χρήσης δικτύου (termination rates) αυξήθηκαν 1,4%, οδηγώντας σε αύξηση των συνολικών πωλήσεων στη Γερμανία κατά 0,2% στα 5,4 δισεκ. ευρώ. Τον περασμένο μήνα, η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας T-Mobile US, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 64% από τη Deutsche Telekom, ανακοίνωσε αύξηση 2,7% των συνδρομητών της (postpaid) σε 35,3 εκατομμύρια εις βάρος των μεγάλων ανταγωνιστριών της AT&T και Verizon.

Τα καθαρά κέρδη της DT επηρεάσθηκαν αρνητικά από τη μείωση κατά 700 εκατ. ευρώ της αξίας της συμμετοχής της στη BT. Οι μετοχές της BT έχασαν πάνω από το 10% της αξίας τους στο πρώτο τρίμηνο μετά από ένα λογιστικό σκάνδαλο σε ιταλική μονάδα της. Η DT απέκτησε πέρυσι το 12% των μετοχών της BT με αντάλλαγμα τη συμμετοχή της στη βρετανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΕΕ και έχει ήδη μειώσει κατά 3 δισεκ. ευρώ την αρχική αξία του ύψους 7,4 δισεκ. ευρώ, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.