Quantcast
«Πόλεμος» Ουάσινγκτον- Πεκίνου για τον χάλυβα - enikonomia.gr
share

«Πόλεμος» Ουάσινγκτον- Πεκίνου για τον χάλυβα

δημοσιεύτηκε:

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου αμφισβήτησε σήμερα τις εμπορικές έρευνες των ΗΠΑ για τις εισαγωγές προϊόντων χάλυβα από έξι χώρες, μεταξύ των οποίων και την Κίνα, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα ως «υπερβολικά».

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνες για ντάμπινγκ στις εισαγωγές μηχανικών χαλυβδοσωλήνων από την Κίνα, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και την Ελβετία. Τα προϊόντα της Ινδίας και της Κίνας υπόκεινται επίσης σε έρευνες για επιδοτήσεις.

Ο Γουάνγκ Χετζούν, επικεφαλής του Γραφείου εμπορικών διορθώσεων και ερευνών του υπουργείου Εμπορίου, αντέδρασε στην απόφαση, με ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, εκφράζοντας ανησυχίες για τον αυξανόμενο προστατευτισμό από τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Οι συχνές εμπορικές διορθώσεις και τα περιοριστικά μέτρα έχουν συγκεντρώσει την προσοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, σημείωσε.

«Με υπερβολικά προστατευτικές πολιτικές, τα αμερικανικά χαλυβουργεία δεν έχουν κίνητρο για να προσαρμοσθούν και χάνουν τη διεθνή ανταγωνιστικότητά τους. Οι εμπορικοί εταίροι θα πληγούν και τα προβλήματα στον αμερικανικό κλάδο του χάλυβα θα συνεχίσουν να παραμένουν», ανέφερε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας: «Οι ΗΠΑ πρέπει να χειριστούν με προσεκτικό και δίκαιο τρόπο την υπόθεση και να δημιουργήσουν ένα σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον διεθνούς συνεργασίας στον κλάδο του χάλυβα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.