Quantcast
ΗΠΑ - Κίνα: Επέκταση του πλαισίου των διμερών εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ – Κίνα: Επέκταση του πλαισίου των διμερών εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών

δημοσιεύτηκε:

Οι ΗΠΑ και η Κίνα θα επεκτείνουν το πλαίσιο των διμερών εμπορικών τους σχέσεων στο εμπόριο βόειου κρέατος και πουλερικών, ενώ θα ενισχυθεί η είσοδος χρηματοοικονομικών εταιριών στην κινεζική επενδυτική αγορά.

Τα μέτρα αυτά, θα δρομολογηθούν στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ, στις διμερείς εμπορικές τους σχέσεις με την Κίνα.

Οι συμφωνίες αυτές, είναι τα πρώτα πρακτικά αποτελέσματα των εμπορικών διαπραγματεύσεων που άρχισαν τον προηγούμενο μήνα, μετά την συνάντηση των προέδρων Σι Τζινπίνγκ και Ντόναλντ Τραμπ στην Φλόριντα.

Οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει ότι η Κίνα θα επιτρέψει τις εισαγωγές στην αγορά της, βόειου κρέατος από τις ΗΠΑ, μέχρι την 16η Ιουλίου, ενώ οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν τις εισαγωγές μαγειρεμένων κινέζικων πουλερικών στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Παράλληλα, το Πεκίνο από την πλευρά του, θα επιτρέψει την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των αμερικανικών εταιριών που ασχολούνται με συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.