Quantcast
Ο Ολάντ αποχώρησε από το μέγαρο των Ηλυσίων- Ανέλαβε καθήκοντα ο Μακρόν - enikonomia.gr
share

Ο Ολάντ αποχώρησε από το μέγαρο των Ηλυσίων- Ανέλαβε καθήκοντα ο Μακρόν

δημοσιεύτηκε:

O Φρανσουά Ολάντ αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ τους κωδικούς του γαλλικού συστήματος πυρηνικών όπλων έλαβε ο Εμανουέλ Μακρόν.


Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας θα επισκεφτεί γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Είναι πιο πιθανό ότι θα επισκεφτεί το Μαλί, σύμφωνα με σημερινή δήλωση πηγής στο Reuters, που είναι κοντά στον Μακρόν.

Οι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επέμβαση στο Μαλί το 2013, προκειμένου να εκδιώξουν ενόπλους που συνδέονταν με την αλ Κάιντα και είχαν καταλάβει τις βόρειες περιοχές του, το 2012.

Από τότε, έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες στην γύρω περιοχή, ενώ από αυτούς, περίπου 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Μαλί.


Μήνυμα ενότητας από τον Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη ομιλία του


Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν κατά την πρώτη ομιλία του, αμέσως μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, υποσχέθηκε να εργαστεί προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν στην γαλλική κοινωνία, όπως φάνηκε κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα εργαστεί για μία ισχυρή Γαλλία τόσο στο εσωτερικό, όσο και στον κόσμο.

“Πρέπει να ξεπεράσουμε τους διαχωρισμούς και τη διχόνοια που υπάρχουν στην κοινωνία μας,” δήλωσε ο 39χρονος πολιτικός που εκλέχθηκε στο προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας στις 7 Μαΐου, μετά τη νίκη του επί της Μαρίν Λεπέν.

Η προεκλογική εκστρατεία χαρακτηρίστηκε από πολιτική ένταση κι αντιπαραθέσεις, αναφορικά με το ρόλο της Γαλλίας στην ΕΕ.

“Ο κόσμος και η Ευρώπη χρειάζονται την Γαλλία περισσότερο από ποτέ. Μία ισχυρή Γαλλία, η οποία μιλάει δυνατά για την ελευθερία και την αλληλεγγύη,” διακήρυξε ο Μακρόν.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι στη διάρκεια της προεδρίας του, η αγορά εργασίας θα γίνει περισσότερο ελαστική, ενώ θα καλλιεργηθούν συνθήκες που θα είναι φιλικές προς την επιχειρηματικότητα.

Παράλληλα, ο Μακρόν δήλωσε ότι η “καινοτομία” θα βρεθεί στο επίκεντρο των ενεργειών του στην προεδρία της Γαλλίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.