Quantcast
Συλλήψεις μαφιόζων για εκμετάλλευση κέντρου προσφύγων - enikonomia.gr
share

Συλλήψεις μαφιόζων για εκμετάλλευση κέντρου προσφύγων

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν την διαχείριση κέντρου υποδοχής προσφύγων, κοντά στην πόλη του Κρότωνα, στην περιοχή Ίζολα Κάπο Ριτσούτο. Η όλη επιχείρηση ονομάστηκε «Τζόνι»,με τη συμμετοχή πάνω από εξακοσίων αστυνομικών, καραμπινιέρων και ανδρών της οικονομικής αστυνομίας.

Όπως γράφει ο ιταλικός τύπος, το κέντρο αυτό φιλοξενεί χίλια εξακόσια άτομα και είναι σε έκταση το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Στους συλληφθέντες, συμπεριλαμβάνεται ο επικεφαλής της καθολικής αδελφότητας «Misericòrdia» (μια από τις μεγαλύτερες ολόκληρης της Ιταλίας), η οποία έχει την ευθύνη του κέντρου υποδοχής, αλλά και ένας ιερέας εβδομήντα ετών.

Όπως γράφει η εφημερίδα Kορριέρε Ντέλλα Σέρα, συνολικά, από τα εκατό εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης, τα τριάντα φέρονται να κατέληξαν στα ταμεία της τοπικής μαφίας, η οποία ονομάζεται «Ντράγκετα».

Συλλήψεις και κατασχέσεις αυτοκινήτων


Μεγάλο μέρος των χρημάτων, προέρχεται από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Η παράνομη αυτή παρείσδυση, σύμφωνα με τους ιταλούς εισαγγελείς, είχε ξεκινήσει πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία. Οι μαφιόζοι, δεν περιορίζονταν στην εκμετάλλευση των χρηματοδοτήσεων για τους πρόσφυγες, αλλά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, επικεντρώνονταν και στην «παραδοσιακή τους δράση», στην απόσπαση χρημάτων, μέσω εκβιασμού, από εκατοντάδες επιχειρήσεις της περιοχής.

Παράλληλα με τις εξήντα οκτώ συλλήψεις, διατάχθηκε και η κατάσχεση δεκάδων ακινήτων, όπως και πολυτελών αυτοκινήτων που ανήκαν στο οργανωμένο έγκλημα.

Η μαφιόζικη οικογένεια τωνAρένα φέρεται να εξασφάλισε εργολαβίες και προμήθειες, και στα κέντρα παραμονής προσφύγων και μεταναστών του νησιού της Λαμπεντούζα, στην οποία τα ταχύπλοα της ακτοφυλακής μεταφέρουν σχεδόν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Τα κέρδη , στην περίπτωση αυτή, όπως γράφει η «Κορριέρε», ξεπερνούσαν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: DW



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.