Quantcast
Σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές η γερμανική εισαγγελία για την υπόθεση Daimler - enikonomia.gr
share

Σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές η γερμανική εισαγγελία για την υπόθεση Daimler

δημοσιεύτηκε:

Οι γερμανικές αρχές που συμμετείχαν στη χθεσινή έφοδο στα γραφεία της Daimler στο πλαίσιο έρευνας για τις εκπομπές ρύπων βρίσκονται σε επαφή με αρχές στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του δημόσιου κατήγορου της Στουτγάρδης.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές», ανέφερε το γραφείο του δημόσιου κατήγορου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Χθες, εισαγγελικοί λειτουργοί πραγματοποίησαν έρευνες σε γραφεία και άλλους χώρους της Daimler στο πλαίσιο των ερευνών «σε βάρος γνωστών και αγνώστων υπαλλήλων στη Daimler οι οποίοι είναι ύποπτοι για απάτη και παραπλανητική διαφήμιση που συνδέεται με τη χειραγώγηση των εκπομπών σε επιβατικά οχήματα ντίζελ».

Η είδηση για τις επαφές μεταξύ των γερμανικών και αμερικανικών αρχών έγινε γνωστή μία ημέρα αφού η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε αγωγή κατηγορώντας την Fiat Chrysler Automobiles ότι χρησιμοποίησε παρανόμως λογισμικό για να παρακάμψει τους ελέγχους εκπομπής ρύπων σε 104.000 οχήματα με κινητήρες ντίζελ που πούλησε από το 2014.

Νωρίτερα φέτος, η Daimler είχε δηλώσει ότι οι κινήσεις που είχαν κάνει τον τελευταίο καιρό οι αμερικανικές αρχές για να ερευνήσουν τις εκπομπές ρύπων σε οχήματα ντίζελ και τις βοηθητικές συσκευές ελέγχου των ρύπων θα μπορούσε να οδηγήσουν σε σημαντικά πρόστιμα και ανάκληση οχημάτων.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις αρχές, δώσαμε τις ίδιες πληροφορίες στον εισαγγελέα στη Στουτγάρδη και τις αμερικανικές αρχές», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Daimler. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, δεν εμπλέκεται κάποιο μέλος του συμβουλίου της Daimler στην έρευνα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.