Quantcast
Ξαναρχίζει η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ - enikonomia.gr
share

Ξαναρχίζει η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ

δημοσιεύτηκε:

Το βρετανικό αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) θα ανακοινώσει σήμερα το πρόγραμμά του, ξεκινώντας και πάλι την προεκλογική εκστρατεία που είχε ανασταλεί μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.

Οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 8 Ιουνίου, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δημοσιοποιήθηκαν πριν από την επίθεση της Δευτέρας, να δείχνουν πως οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι διαθέτουν άνετο προβάδισμα έναντι των Εργατικών, του κυριότερου αντιπολιτευόμενου κόμματος, αν και το προβάδισμα αυτό μειώνεται.

Τα δύο μεγάλα κόμματα θα ξαναρχίσουν τις εθνικές εκστρατείες τους αύριο Παρασκευή αλλά το UKIP, ο ρόλος του οποίου ήταν σημαντικός προκειμένου να διασφαλιστεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε πως η καλύτερη απάντηση στην επίθεση είναι να αρχίσει και πάλι το ταχύτερο δυνατό.

«Αποφασίσαμε ότι ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν θα ηττηθούμε, ότι δεν θα νικήσουν, είναι να επανέλθουμε» στη προεκλογική εκστρατεία, δήλωσε ο ηγέτης του UKIP Πολ Νάτολ στο ραδιόφωνο του BBC.

Τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να διενεργηθούν δημοκοπήσεις που θα δίνουν μια πρώτη εικόνα για το κατά πόσον η βομβιστική επίθεση επηρέασε τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Πριν από την επίθεση στο Μάντσεστερ, η Μέι αναγκάστηκε να πάρει πίσω το σχέδιό της να αναγκάσει τους γηραιότερους πολίτες να πληρώνουν περισσότερα για κοινωνική πρόνοια από τους νεότερους, μετά τη μείωση στο μισό της διαφοράς της από το δεύτερο κόμμα σε μερικές μόλις ημέρες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

Στις τελευταίες εκλογές που διεξήχθησαν το 2015, το UKIP έλαβε σχεδόν το 13% των ψήφων αλλά κατέλαβε μόλις μία κοινοβουλευτική έδρα λόγω ενός εκλογικού συστήματος στο οποίο τα μικρότερα κόμματα που η υποστήριξή τους εκτείνεται σε όλη τη χώρα, αντί να συγκεντρώνεται σε ορισμένες περιοχές, είναι σε μειονεκτική θέση.

Από τότε το κόμμα έχασε περίπου το μισό της υποστήριξής του, χάνοντας τον λόγο ύπαρξής του αφότου οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ και αφού υπέστη δύο διχαστιικές μάχες για τη διαδοχή του «χαρισματικού» ηγέτη του Νάιτζελ Φάρατζ.

Το κόμμα επικεντρώνει την εκστρατεία στο «ένας μέσα, ένας έξω» υποσχόμενο να μειώσει τη μετανάστευση και είπε ότι θα διασφαλίσει πως η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε δεσμεύσεις που έχει αναλάβει όπως να τερματίσει την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων μετά το Brexit.

«Το UKIP είναι η πολιτική που διασφαλίζει για τη χώρα ότι θα έχουμε το Brexit για το οποίο ψήφισε ο λαός πέρυσι», είπε ο Νάτολ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.