Quantcast
Άμεση ένωση των κεφαλαιαγορών και τραπεζική ένωση επιδιώκει ο Γιούνκερ - enikonomia.gr
share

Άμεση ένωση των κεφαλαιαγορών και τραπεζική ένωση επιδιώκει ο Γιούνκερ

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται εναντίον μιας πρότασης της Γερμανίας να τεθεί ως όρος για μελλοντικές χρηματοδοτήσεις εκ μέρους της ΕΕ η συμμόρφωση των κρατών μελών προς τις αρχές του κράτους δικαίου.

Καθώς η ΕΕ συζητεί τη μεταρρύθμιση της Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, η γερμανική κυβέρνηση έχει διατυπώσει προτάσεις να παγώνει η πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κεφάλαια για χώρες που δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια της ΕΕ για το κράτος δικαίου, σύμφωνα με ένα έγγραφο που είδε το Ρόιτερς.

Ερωτηθείς στη διάρκεια συνεδρίου για την Ευρώπη στο Βερολίνο, αν υποστηρίζει την πρόταση της Γερμανίας, ο Γιούνκερ δήλωσε: «Είμαι της γνώμης ότι δεν θα πρέπει να γίνει αυτό». Πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλους τρόπους να καταστήσει σαφές πως η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως ο πιο επείγων στόχος της ΕΕ αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρώσει τις από κοινού συμφωνημένες ένωση των κεφαλαιαγορών και τραπεζική ένωση και πως η εμβάθυνση της συνεργασίας στην Ευρωζώνη θα πρέπει να έρθει αργότερα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.