Quantcast
Όλοι πλην της Τερέζα Μέι στο ντιμπέιτ - enikonomia.gr
share

Όλοι πλην της Τερέζα Μέι στο ντιμπέιτ

δημοσιεύτηκε:

Ήταν όλοι οι ηγέτες στο χθεσινό και τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 8ης Ιουνίου. Όλοι πλην… της Τερέζα Μέι. Το Συντηρητικό Κόμμα εκπροσώπησε η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ράντ, η οποία υπέστη καταιγισμό πυρών από όλους τους υπόλοιπους.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών επιτέθηκε στις κυβερνήσεις των Συντηρητικών για τις δραστικές περικοπές στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας που, όπως τόνισε, έχουν πολλαπλασιάσει τον αριθμό πολιτών οι οποίοι εξαρτώνται από τα κοινωνικά σισίτια.

Ο ηγέτης των Εργατικών απέφυγε συστηματικά να αναφερθεί στο θέμα της Ευρώπης, το οποίο ήταν στο επίκεντρο των επιχειρημάτων και της πολεμικής του Τιμ Φάρον, ηγέτη των Φιλελευθέρων Δημοκρατών. Η απουσία της Τερέζα Μέι έγινε αντικείμενο σφοδρής κριτικής, όχι μόνο από τους έξι υπόλοιπους ηγέτες αλλά και από τα ΜΜΕ.

Όλα τα μετεκλογικά σενάρια πιθανά


Η Τερέζα Μέι έδειξε ότι φοβάται μια δημόσια αντιπαράθεση επειδή θα είναι πολύ δύσκολο να παρουσιάσει τις υπαναχωρήσεις της ως προεκλογικές εξαγγελίες, αναφέρουν οι Financial Times.

Πράγματι, η πρωθυπουργός απέσυρε μέτρα που πλήττουν τους ηλικιωμένους, τα οποία προέβλεπε το εκλογικό της μανιφέστο ενώ στο θέμα της Ευρώπης, όταν μιλά στους ψηφοφόρους της αναφέρεται σε σκληρό Brexit για να το αναθεωρήσει την επομένη. Όμως από τηλεοράσεως υπόσχεται μια καλή συμφωνία με την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ, στο στρατηγείο των Συντηρητικών έχει σημάνει συναγερμός μετά την τελευταία δημοσκόπηση της YouGo, η οποία μειώνει στις τρεις μονάδες τη διαφορά ανάμεσα σε Συντηρητικούς και Εργατικούς.

Με βάση τη συγκεκριμένη έρευνα, οι Τόριδες χάνουν 20 έδρες και οι Εργατικοί κερδίζουν 29. Αν όντως η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί και στις κάλπες κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει πλειοψηφία, ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού θα είναι μια αβέβαιη και μακρά πολιτική διαδικασία. Όλα τα ενδεχόμενα και οι συνδυασμοί θα είναι τότε πιθανοί.

Πηγή: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.