Quantcast
Σε υψηλό δεκαετίας το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη - enikonomia.gr
share

Σε υψηλό δεκαετίας το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας σχεδόν δεκαετίας ανήλθε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, χάρη στα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία από την ζώνη του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με τον γερμανικό ερευνητικό όμιλο Sentix.

Ο δείκτης Sentix για την Ευρωζώνη ανήλθε στις 28,4 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2007, από τις 27,4 μονάδες του Μαΐου. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 27,5 μονάδες.

Οι επενδυτές έχουν πιο θετική άποψη για τις τρέχουσες συνθήκες, με τον σχετικό υποδείκτη να διαμορφώνεται στις 36,0 από τις 34,5 μονάδες του Μαΐου.

«Η αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2008, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι δεν είναι απλά εφήμερες εκτιμήσεις αλλά στοιχεία που ολοένα και ενδυναμώνονται που καθοδηγούν την ανοδική τάση στην ευρωζώνη», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Sentix.

Ο δείκτης προσδοκιών για την Ευρωζώνη ανήλθε στις 21,0 από τις 20,5 μονάδες τον Μάιο. Ο δείκτης για τη Γερμανία ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015, στις 39,2 από τις 36,9 μονάδες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.