Quantcast
JP Morgan: Οι επενδυτές «ψηφίζουν» Κίνα - enikonomia.gr
share

JP Morgan: Οι επενδυτές «ψηφίζουν» Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Οι παγκόσμιοι επενδυτές έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Κίνα χάρη στη σταθερή οικονομική της ανάκαμψη από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της J.P. Morgan Chase.

«Σε αντίθεση με πριν από έναν χρόνο, οι επενδυτές ανησυχούν κυρίως για τις υπεράκτιες αγορές…και όχι τόσο για την κινεζική οικονομία», δήλωσε η Τζινγκ Ούλριχ, γενική διευθύντρια και αντιπρόεδρος της τράπεζας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, στο περιθώριο του τριήμερου συνεδρίου China Summit που ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Η Ούλριχ απέδωσε το βελτιωμένο κλίμα στην αγορά στην ενίσχυση της ευρύτερης οικονομίας. Το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2017, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 18 μηνών, με ισχυρές επενδύσεις, μεταποιητική δραστηριότητα και εξωτερικό εμπόριο. Σε αντίθεση με κάποιες προβλέψεις για εξασθένιση της δυναμικής και πιθανή καθοδική πορεία το δεύτερο εξάμηνο, η Ούλριχ προέβλεψε ότι η οικονομία θα παραμείνει ανθεκτική και θα αναπτυχθεί με ρυθμό 6,7% για το σύνολο του έτους, πάνω από το στόχο της κυβέρνησης για ανάπτυξη 6,5%.

Η Ούλριχ υπογράμμισε το ρόλο της κατανάλωσης στη διατήρηση της ανάπτυξης, ιδιαίτερα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά λιανικού εμπορίου και στη χρήση των νέων τεχνολογιών στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Πρόσθεσε ότι συνεχίζουν να ελλοχεύουν κίνδυνοι, όπως για παράδειγμα αβεβαιότητες στον κλάδο ακινήτων.

Το συνέδριο της J.P. Morgan, το 13ο στην Κίνα, προσέλκυσε πάνω από 2.200 συμμετέχοντες, μεταξύ τους ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, επενδυτές που θέλουν να αυξήσουν την παρουσία τους και τις ευκαιρίες τους στην κινεζική οικονομία, αξιωματούχους και οικονομολόγους.

«Η Κίνα έχει γίνει ένα βασικό θέμα συζήτησης για τη γεωπολιτική κατάσταση και το παγκόσμιο εμπόριο σε όλο τον κόσμο. Άρα είναι σημαντικό για τους παγκόσμιους επενδυτές να καταλάβουν την Κίνα και να έχουν μια βαθύτερη εικόνα της αναπτυξιακής της τάσης», δήλωσε η Ούλριχ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.