Quantcast
Υπέρ της παραμονής στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά οι Συντηρητικοί της Σκωτίας - enikonomia.gr
share

Υπέρ της παραμονής στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά οι Συντηρητικοί της Σκωτίας

δημοσιεύτηκε:

Η ηγέτις του Συντηρητικού Κόμματος της Σκωτίας υποστηρίζει την παραμονή της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ευρώπης όμως γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να μην είναι το αποτέλεσμα των συνομιλιών για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα κομματική πηγή.

Η ηγέτις των Συντηρητικών της Σκωτίας Ρουθ Ντέιβιντσον έχει ενισχύσει τη θέση της μέσα στο κόμμα επειδή ηγήθηκε μιας εκστρατείας που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει 13 έδρες η Σκωτία στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, ενώ οι Συντηρητικοί συνολικά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Ερωτηθείσα αν η Ντέιβιντσον υποστηρίζει την παραμονή στην ενιαία αγορά, η πηγή είπε «ναι, αλλά γνωρίζει πως διαπραγματευόμαστε και δεν παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε σε μια διαπραγμάτευση».

Η Ντέιβιντσον βρίσκεται σήμερα στο Λονδίνο προκειμένου να συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, σύμφωνα με την πηγή αυτή. Το εκλογικό αποτέλεσμα έχει εξασθενίσει τη θέση της Μέι μερικές ημέρες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.