Quantcast
Στο μικροσκόπιο του ανακριτή οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του γαμπρού του Τραμπ - enikonomia.gr
share

Στο μικροσκόπιο του ανακριτή οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του γαμπρού του Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμου συμβούλου του, στον Λευκό Οίκο Τζάρεντ Κούσνερ.

διερευνά ο ανεξάρτητος ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Washington Post,” που επικαλείται αξιωματούχους οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα.

Η εξέλιξη αυτή δημοσιοποιείται ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει την έρευνα του για το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά κι ενδεχόμενων δεσμών μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας. Το δημοσίευμα της εφημερίδας ανέφερε ότι η έρευνα διεξάγεται από το γραφείο του ανεξάρτητου ανακριτή, συμπεριλαμβανομένων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Κούσνερ, χωρίς ωστόσο να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Μιούλερ ανέλαβε την ευθύνη της έρευνας που διενεργεί το FBI για τα παραπάνω ζητήματα μετά την αποπομπή του προηγούμενου διευθυντή Τζέιμς Κόμεϊ από τον Τραμπ, ενώ τον διόρισε ο Αμερικανός υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζενσταϊν. Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς που θα έπρεπε φυσιολογικά να έχει την εποπτική ευθύνη της έρευνας έχει αυτοεξαιρεθεί μετά το ζήτημα που προέκυψε εξαιτίας των πληροφοριών για προεκλογικές επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης στο δημοσίευμα της ότι η έρευνα που διεξάγει ο Μιούλερ βρίσκεται ακόμη στο αρχικό της στάδιο, ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις μετά την ολοκλήρωσή της.

Πηγές δήλωσαν στο CNN ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες ο Κούσνερ να βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας, ενώ δεν υπάρχουν υποψίες για την διάπραξη κάποιου ποινικού αδικήματος από τον ίδιο. Ο δικηγόρος του δήλωσε χαρακτηριστικά χθες ότι η οποιαδήποτε έρευνα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Κούσνερ θα διεξαχθεί “στο πλαίσιο της κοινής πρακτικής.”

“Δεν γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αναφέρεται αυτό το δημοψήφισμα. Αποτελεί κοινή πρακτική για έναν ανακριτή να εξετάζει οικονομικά στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσει εάν αυτά σχετίζονται με την Ρωσία. Ο κ. Κούσνερ έχει προηγούμενα προσφερθεί να μοιραστεί με το Κογκρέσο ότι γνωρίζει σχετικά με την Ρωσία. Θα πράξει το ίδιο εάν κληθεί στο πλαίσιο της διεξαγωγής οποιασδήποτε άλλης έρευνας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζέιμι Γκόρελικ, δικηγόρος του Κούσνερ.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.