Quantcast
Χάμοντ: Αναγκαίο ένα νέο σύστημα για την διασυνοριακή διατραπεζική συνεργασία μετά το Brexit - enikonomia.gr
share

Χάμοντ: Αναγκαίο ένα νέο σύστημα για την διασυνοριακή διατραπεζική συνεργασία μετά το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Ένα νέο σύστημα που θα επιτρέπει στις τράπεζες της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνεργάζονται μετά το Brexit είναι αναγκαίο ώστε να αποφευχθεί η διάσπαση των αγορών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ,  κατά την διάρκεια ομιλίας του ενώπιον παραγόντων της αγοράς.

«Ο κατακερματισμός των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών θα οδηγήσει σε χαμηλότερης ποιότητας, ακριβότερα προϊόντα για όλους τους ενδιαφερόμενους», προειδοποίησε.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική αγορά της Ευρώπης, αποχωρεί από την Ένωση το 2019 αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο απότομης διακοπής των διασυνοριακών συναλλαγών απουσία νέας εμπορικής συμφωνίας.

Σήμερα, οι τράπεζες και οι εταιρείες ασφαλειών στο Λονδίνο εξυπηρετούν την αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης από μία και μοναδική βάση, αλλά αυτό θα αλλάξει μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση.

«Κατά πρώτον, θα χρειασθούμε μία νέα διαδικασία για την θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τις διασυνοριακές συναλλαγές ανάμεσα στην ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Και πρέπει να ανταποκρίνεται στα διεθνή στάνταρντ», δήλωσε ο Φίλιπ Χάμοντ.

«Κατά δεύτερον, οι ρυθμίσεις συνεργασίας πρέπει να είναι αμοιβαίες, αξιόπιστες και να δίνουν προτεραιότητα στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Είναι πολύ σημαντικό να καθιστούν δυνατή την έγκαιρη και συντονισμένη διαχείριση του ρίσκου και από τις δύο πλευρές».

«Κατά τρίτον, αυτές οι διευθετήσεις πρέπει να είναι μόνιμες και αξιόπιστες για τις επιχειρήσεις που θα υπόκεινται στο καθεστώς αυτό», κατέληξε ο Φίλιπ Χάμοντ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.