Quantcast
Οι Ευρωπαίοι της Βρετανίας καλούνται να καταγράψουν τις προθέσεις τους μετά το Brexit - enikonomia.gr
share

Οι Ευρωπαίοι της Βρετανίας καλούνται να καταγράψουν τις προθέσεις τους μετά το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα εγκαινιάσει μια διαδικασία καταγραφής υπηκόων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στη χώρα ώστε να καταγράψει τον ενδιαφέρον που υπάρχει να παραμείνουν στη Βρετανία καθώς προετοιμάζεται η έξοδός της από την ΕΕ, έγραψε χθες η εφημερίδα Guardian.

Η νομική υπόσταση και τα δικαιώματα των υπηκόων της ΕΕ αποτελούν μερικά από τα πιό ακανθώδη θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Βρετανία στα βαλτώδη εδάφη του Brexit, οι συνομιλίες για το οποίο ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια κάτοικοι χωρών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, και η εφημερίδα είπε ότι θα προσκληθούν να καταγράψουν την πρόθεσή τους σε έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα μετά το 2019, οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ.

Δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών για δηλώσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Financial Times έγραψε ότι το Λονδίνο θα προσφέρει σε υπηκόους άλλων χωρών που ήδη ζουν στη Βρετανία τα ίδια δικαιώματα που έχουν τώρα, καθώς η χώρα αποχωρεί, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.