Quantcast
Σκληρά μέτρα προανήγγειλε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Σκληρά μέτρα προανήγγειλε ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Ο νέος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, ο Μπρουνό Λεμέρ, τάχθηκε υπέρ μιας άμεσης σύγκλισης με τη Γερμανία όσον αφορά τη φορολογία των επιχειρήσεων, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν θα προχωρήσει στην εφαρμογή «δύσκολων» μέτρων μέσα στο καλοκαίρι για να εξασφαλίσει ότι η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δημόσιες δαπάνες.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro, ο Λεμέρ τονίζει ότι οι ομάδες του θα ετοιμάσουν σχέδια προτάσεων για τη φορολογία ενόψει της γαλλογερμανικής συνόδου της 13ης Ιουλίου.

«Η φιλοδοξία μας είναι να επιτύχουμε ταχεία σύγκλιση στους εταιρικούς φόρους. Θέλουμε να κινηθούμε πολύ γρήγορα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ευρωζώνης θα συμβάλλει να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της έναντι της Κίνας και των ΗΠΑ.

Ακόμα, ο Λεμέρ σημείωσε πως η κυβέρνηση Μακρόν θα εφαρμόσει «δύσκολα» μέτρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να μπορέσει η Γαλλία να κρατήσει τον λόγο της όσον αφορά το δημόσιο έλλειμμα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στη συνέντευξή του ο Λεμέρ έκανε λόγο για αποκρατικοποιήσεις. Ακόμη, ανέφερε ότι μια προϋπάρχουσα φοροαπαλλαγή θα μετατραπεί σε μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Η Γαλλία, η οικονομία της οποίας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ευρωζώνη, προβλέπει τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος στο 2,8% του ΑΕΠ φέτος. Αν η πρόβλεψη αυτή επαληθευτεί θα είναι η πρώτη φορά από το 2007 που το Παρίσι θα τηρήσει το όριο που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας, δηλαδή το έλλειμμα να μην υπερβαίνει το 3%.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.