Quantcast
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ «ρίχνει» 200 εκατ. για την ανάπτυξη καινοτόμων πόλεων - enikonomia.gr
share

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ «ρίχνει» 200 εκατ. για την ανάπτυξη καινοτόμων πόλεων

δημοσιεύτηκε:

O πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο για τη διοχέτευση 200 εκατομμυρίων δολαρίων στις πιο καινοτόμες αμερικανικές πόλεις, τις οποίες θεωρεί ότι μπορούν πολύ περισσότερο σήμερα να προωθήσουν τη δημιουργία και την πρόοδο στις ΗΠΑ σε σχέση με την Ουάσινγκτον.

“Είμαστε σε μια πολιτική εποχή που έχει σημαδευτεί από παράλυση και η Ουάσινγκτον σε αυτό είναι η χειρότερη. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η πρωτεύουσά μας είναι ανίκανη να αναγνωρίσει τις μεγάλες προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε”, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, με περιουσία που τον κατατάσσει στη δέκατη θέση παγκοσμίως, σε ομιλία του σε συνέδριο των αμερικανών δημάρχων στη Φλόριντα.

“Ωστόσο η καλή είδηση είναι πως παρότι η Ουάσινγκτον δυσλειτουργεί όλο και περισσότερο, οι πόλεις γίνονται πιο δυναμικές και οι δήμαρχοι πιο ισχυροί και πιο σημαντικοί. Επιλέξτε ένα οποιαδήποτε πρόβλημα, οι δήμαρχοι των δύο στρατοπέδων αποφασίζουν και αναλαμβάνουν δράση εκεί όπου στην Ουάσινγκτον υπάρχει ακινησία”, πρόσθεσε ο Μπλούμπεργκ που κάποτε εξέταζε την πιθανότητα να κατεβεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2016, πριν τελικά εγκαταλείψει την ιδέα.

Για να προτρέψει τις πιο δυναμικές πόλεις, ο 75χρονος επιχειρηματίας αποκάλυψε το σχέδιό του, την “πρωτοβουλία για τις αμερικανικές πόλεις”. Τα 200 εκατομμύρια δολάρια που θα δοθούν σε μια τριετία, θα επιτρέψουν την παροχή συμβουλών σε δημάρχους και βοήθειας για την επίλυση προβλημάτων σε βασικούς τομείς όπως η εκπαίδευση, η κλιματική αλλαγή, η βία από τη χρήση όπλων, η δημόσια υγείακαι η μετανάστευση, προσφιλή θέματα στον ιδρυτή του ομώνυμου ειδησεογραφικού κολοσσού.

Η κατανομή των χρημάτων αυτών θα γίνει εν μέρει με διαγωνισμό, εξηγεί ο Μπλούμπεργκ: οι πόλεις με περισσότερους από 30.000 κατοίκους καλούνται να καταθέσουν σχέδια στο ίδρυμά του και από του χρόνου “οι πέντε περισσότερα υποσχόμενες ιδέες” θα λάβουν συνολικά 9 εκατομμύρια δολάρια.

Από τις αρχές Ιουνίου που ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ο Μπλούμπεργκ ενέτεινε τις πρωτοβουλίες ώστε να ενθαρρύνει τις αμερικανικές πόλεις και τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Τέθηκε επικεφαλής ενός συνασπισμού 1.000 και πλέον επιχειρήσεων, οργανώσεων και τοπικών αρχών αποφασισμένων να διπλασιάσουν τις προσπάθειες και έκανε ευρωπαϊκή περιοδεία για να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους για τη συλλογική τους ικανότητα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί από τις ΗΠΑ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.