Quantcast
Εναρμόνιση των αγορών ενέργειας ζητεί ο Πούτιν - Υπέρ της συμφωνίας του Παρισιού οι BRICS - enikonomia.gr
share

Εναρμόνιση των αγορών ενέργειας ζητεί ο Πούτιν – Υπέρ της συμφωνίας του Παρισιού οι BRICS

δημοσιεύτηκε:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλες χώρες προκειμένου να εναρμονιστούν οι παγκόσμιες αγορές ενέργειας και να περιοριστεί η αστάθεια των τιμών.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλες χώρες που παράγουν πετρέλαιο υπό τη Ρωσία συμφώνησαν να περιορίσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά σχεδόν 1,8 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως από τον Ιανουάριο φέτος ως τον Μάρτιο του 2018 σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι τιμές.

Ο Πούτιν, που μιλούσε σε μια άτυπη σύνοδο των χωρών των BRICS ( Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) στο Αμβούργο, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος της G20, πρόσθεσε ότι η Μόσχα θεωρεί τη Συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή βάση για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία.



Υπέρ της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα οι BRICS


Οι χώρες της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) παρότρυναν σήμερα τις άλλες χώρες μέλη της Ομάδας των 20 (G20) να πιέσουν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα που απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ.

Σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την πρώτη ημέρα της συνόδου της G20 σήμερα, οι αναδυόμενες οικονομίες της ομάδας BRICS κάλεσαν επίσης τις άλλες χώρες να δεσμευθούν στη διατήρηση ενός ανοικτού παγκόσμιου εμπορικού συστήματος.

Και οι δύο θέσεις τοποθετούν τις χώρες αυτές απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η αποχώρηση από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και οι κινήσεις του υπέρ του προστατευτισμού δημιουργούν το κίνδυνο να απομονωθεί κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου στο Αμβούργο.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί από κοινού προς την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή», αναφέρει το ανακοινωθέν.

«Στηρίζουμε σθεναρά ένα βασισμένο σε κανόνες, διαφανές, χωρίς διακρίσεις, ανοικτό σε όλους και πολυμερές εμπορικό σύστημα, την εφαρμογή και την επιβολή των υφιστάμενων κανόνων και των δεσμεύσεων του ΠΟΕ (Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου) και είμαστε αντίθετοι στον προστατευτισμό».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.