Quantcast
Γιατί ενώνουν τις δυνάμεις τους ΟΗΕ και Alibaba στην Κίνα - enikonomia.gr
share

Γιατί ενώνουν τις δυνάμεις τους ΟΗΕ και Alibaba στην Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κινεζική εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba προκειμένου να αυξήσουν τις δαπάνες για τις υποδομές ηλεκτρονικού εμπορίου στις μη αστικές περιοχές της Κίνας.

Συνολικά 200 εκατ. δολάρια θα διατεθούν από τα Ηνωμένα Έθνη για την κατασκευή υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου σε μη αστικές περιοχές στις επαρχίες Νινγκσιά, Σιτσουάν και Σαανσί, δήλωσε η Λάκσμι Πούρι, αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τις γυναίκες (UN Women).

Το Rural Taobao, (σ.σ. το πρόγραμμα που προσφέρει η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Taobao στις αγροτικές περιοχές) παρέχει μια πολύ καλή πλατφόρμα προκειμένου οι γυναίκες στα χωριά της Κίνας να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην πουλώντας διαδικτυακά προϊόντα, δήλωσε η Πούρι στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τις Γυναίκες και την Επιχειρηματικότητα για το 2017, που ξεκίνησε χθες στην Χανγκτζόου.

Το Rural Taobao είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια από την Alibaba να καταστήσει τους εκατοντάδες εκατομμύρια κατοίκους της κινεζικής περιφέρειας αγοραστές και πωλητές μέσω διαδικτύου. Τονίζει επίσης τις δυνατότητες που έχει το ηλεκτρονικό εμπόριο να τροφοδοτήσει την οικονομική δραστηριότητα και να εξαλείψει τη φτώχεια στις φτωχότερες και κυρίως αγροτικές περιοχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής, στην Κίνα έχουν συσταθεί πάνω από 30.000 «χωριά Taobao» και το 45% των διαδικτυακών επιχειρήσεων ανήκουν σε γυναίκες, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.