Quantcast
Σε «πολεμικό» σκηνικό αρχίζουν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - enikonomia.gr
share

Σε «πολεμικό» σκηνικό αρχίζουν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

δημοσιεύτηκε:

Η Τουρκία εξέδωσε την NAVTEX 697/17 με την οποία επιχειρεί να δεσμεύσει περιοχή δυτικά της Κύπρου για ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού την 12η και 13η Ιουλίου δηλαδή την ημέρα άφιξης στην περιοχή της πλωτής εξέδρας γεωτρήσεων WEST CAPELLA η οποία θα πραγματοποιήσει την γεώτρηση στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ παράλληλα θα διεξάγονται και έρευνες στην υπόψη περιοχή σύμφωνα με τις NAVTEX 257/17 και 258/17 της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προκαλεί η Τουρκία

Στην περιοχή έχει στηθεί «πολεμικό σκηνικό», αφού έχουν συγκεντρωθεί ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ και της Ελλάδας, έτοιμες ουσιαστικά να παρέμβουν σε περίπτωση που υπάρξει επεισόδιο από τους Τούρκους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν επαφές της κυπριακής πλευράς με την γαλλική κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση «θερμού επεισοδίου» στην περιοχή.

Το θέμα μεταφέρθηκε χθες και στη Βουλή όπου έγινε συζήτηση με αφορμή την ενημέρωση του Κοινοβουλίου για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία για το Κυπριακό.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1σημείωσε ότι «οι Τούρκοι κάνουν φραστικούς λεονταρισμούς, μπορεί να τολμήσουν να κάνουν παραπάνω βήματα, αλλά αυτό θα έχει μεγάλο κόστος για αυτούς».

Δείτε όλη τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου:

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.