Quantcast
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Ο Κοτζιάς να συμπεριφέρεται υπεύθυνα - enikonomia.gr
share

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: Ο Κοτζιάς να συμπεριφέρεται υπεύθυνα

δημοσιεύτηκε:

Προκαλεί το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιχειρώντας να απαντήσει στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για τις δηλώσεις του στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του, Ντάτσιτς, σχετικά με το Κυπριακό.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χιουσείν Μουφτούογλο αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του:

“Οι παρατηρήσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, στις 10 Ιουλίου, σχετικά με το ότι η Τουρκία επέδειξε μία μη συμβιβαστική στάση κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 28 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2017, είναι εντελώς απαράδεκτες.

Όπως έχουμε τονίσει και προηγουμένως, η Τουρκία παρακολούθησε τη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά με καλή θέληση και εποικοδομητική στάση, όπως κάνουμε από την αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, έχοντας πάντα ως στόχο να φτάσουμε σε μία δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση στο Κυπριακό ζήτημα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν ποιοι είχαν και ποιοι δεν είχαν συμπεριφορά εποικοδομητική.

Από την άλλη πλευρά, πραγματικά δεν εκπλησσόμαστε πλέον που ο Υπουργός Κοτζιάς προβαίνει, όπως στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, σε τέτοιους αστήρικτους ισχυρισμούς και εμπλέκεται σε ένα τέτοιο παιχνίδι ευθυνών (blame game).

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.