Quantcast
Ισπανία: Μόνο λίγες χιλιάδες Κινέζων πήγαν στη χώρα με τη «χρυσή βίζα» - enikonomia.gr
share

Ισπανία: Μόνο λίγες χιλιάδες Κινέζων πήγαν στη χώρα με τη «χρυσή βίζα»

δημοσιεύτηκε:

Οι προσδοκίες για τη λεγόμενη «χρυσή βίζα» της Ισπανίας ήταν πολύ μεγάλες, αλλά η αποδοχή της από τους Κινέζους δεν ήταν τόσο καλή, όπως αναφέρθηκε σε σεμινάριο που έγινε για Κινέζους μετανάστες στην Ισπανία.

Η Ισπανία θέσπισε το 2015 τον νόμο για τη «χρυσή βίζα», με τον οποίο δίνεται άδεια διαμονής σε πολίτες χωρών εκτός της ΕΕ, εφόσον κάνουν επενδύσεις στην αγορά ακινήτων ή ομολόγων της χώρας. Σε σεμινάριο που έγινε χθες στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελόνης (UAB), με στόχο την ανάλυση της δυναμικής και της κατάστασης των Κινέζων μεταναστών στην Ισπανία, αναφέρθηκε ότι μόνο λίγες χιλιάδες Κινέζων επισκέφθηκαν στη χώρα με τη «χρυσή βίζα».

Ωστόσο, ο αριθμός των Κινέζων που έχουν μεταναστεύσει στην Ισπανία αυξήθηκε θεαματικά την τελευταία δεκαετία. Το 2006 υπήρχαν 100.000 Κινέζοι με άδεια διαμονής στη χώρα και το 2016 έφθασαν τους 203.000.

Η κινεζική κοινότητα είναι πολύ νέας ηλικίας, με το 25% να είναι κάτω των 15 ετών, δήλωσε ο Χοακίν Μπελτράν, ερευνητής στη Διεύθυνση Μετάφρασης, Διερμηνείας και Μελετών Ανατολικής Ασίας στο UAB.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ελίτ των Κινέζων μεταναστών ασχολείται με μεγάλες επενδύσεις στην Ισπανία, ενώ στην πλειονότητά τους οι μετανάστες εργάζονται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και έρχονται σε μεγαλύτερη επαφή με την ισπανική κοινωνία, καθώς απασχολούνται στον τομέα των υπηρεσιών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Κινέζοι εργάζονται σκληρά και δίνουν μεγάλη σημασία στην οικογένεια και την εκπαίδευση, που «είναι οι αξίες που έχουν ακόμη οι Κινέζοι», είπε ο Μπελτράν στο Xinhua. Η πλειονότητα των Κινέζων φοιτητών πηγαίνουν στην Ισπανία για να κάνουν μάστερ στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών, καθώς και στους τομείς της τεχνολογίας και των επιστημών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.