Quantcast
Σι Τζινπίνγκ: Θα επιταχυνθεί το άνοιγμα της οικονομίας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων - enikonomia.gr
share

Σι Τζινπίνγκ: Θα επιταχυνθεί το άνοιγμα της οικονομίας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

δημοσιεύτηκε:

H Κίνα επαναβεβαίωσε, με δηλώσεις του Προέδρου της Σι Τζινπίνγκ, τη δέσμευσή της να ανοίξει την οικονομία της, καθώς θέλει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Η Κίνα βρίσκεται σε τροχιά βελτίωσης του περιβάλλοντός της των επενδύσεων και της αγοράς, επιτάχυνσης του ανοίγματός της στον έξω κόσμο και χαμηλότερου λειτουργικού κόστους, δήλωσε χθες ο Σι. Η χώρα είναι σε τροχιά «δημιουργίας ενός σταθερού, δίκαιου, διάφανου και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και επιτάχυνσης των προσπαθειών για την οικοδόμηση μίας ανοικτής οικονομίας, σε μία προσπάθεια προώθησης μιας βιώσιμης και υγιούς ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας», πρόσθεσε ο Κινέζος Πρόεδρος σε σύνοδο της κεντρικής καθοδηγητικής ομάδας για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές υποθέσεις.

Οι ξένες άμεσες επενδύσεις (FDI) στην ηπειρωτική Κίνα παρέμειναν ουσιαστικά σταθερές στο πρώτο εξάμηνο του 2017, καθώς η κυβέρνηση συνέχιζε το άνοιγμα της αγοράς. Συγκεκριμένα, οι ξένες επενδύσεις υποχώρησαν οριακά 0,1% σε ετήσια βάση στα 441,5 δισ. γιουάν (περίπου 65 δισ. δολάρια), αλλά η μείωση περιορίσθηκε σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο, καθώς οι ξένες επενδύσεις τον Ιούνιο αυξήθηκαν 2,3% σε 100 δισ. γιουάν, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Ο αριθμός των νέων εταιρειών με χρηματοδότηση από το εξωτερικό αυξήθηκε 12,3% και έφθασε τις 15.053 στο πρώτο εξάμηνο, εκ των οποίων οι 2.894 ιδρύθηκαν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Οι ξένες επενδύσεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, προωθώντας την καλή κατανομή των πόρων και καθοδηγώντας τις προσανατολισμένες στην αγορά μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Σι. Ο τομέας της μεταποίησης προσέλκυσε ξένες επενδύσεις ύψους 128,6 δισ. γιουάν, αυξημένες κατά 3% σε ετήσια βάση, και σε αυτόν αντιστοιχούν το 29,1% των συνολικών FDI, ενώ οι FDI στον τομέα των υπηρεσιών ανήλθαν σε 309,99 δισ. γιουάν και αντιστοιχούν στο 70,2% των συνολικών ξένων επενδύσεων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.