Quantcast
ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την διεξαγωγή συζήτησης για τον προϋπολογισμό 2018 - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε την διεξαγωγή συζήτησης για τον προϋπολογισμό 2018

δημοσιεύτηκε:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων προχώρησε στην λήψη μιας απόφασης που φέρνει πιο κοντά την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018, δρομολογώντας για την Γερουσία, την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς την υποστήριξη των Δημοκρατικών.

Η αρμόδια επιτροπή για τον προϋπολογισμό στην Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με ψήφους 22 έναντι 14 την διεξαγωγή συζήτησης στην ολομέλεια του σώματος, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2018, οικονομικού ύψους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η πρόταση του προϋπολογισμού θα βρεθεί στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων κι άσκησης κριτικής μεταξύ των συντηρητικών και των μετριοπαθών Ρεπουμπλικάνων, παρόμοιες με τις αντιπαραθέσεις που προκλήθηκαν στην Γερουσία, γύρω από την κατάργηση κι αντικατάσταση του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) οδηγώντας τις εξελίξεις, σε πολιτικό ναυάγιο για τους Ρεπουμπλικάνους.

Τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων, όσο και η Γερουσία θα πρέπει να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία (reconciliation) που θα επιτρέψει στους Ρεπουμπλικάνους να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την φορολογική μεταρρύθμιση, με απλή πλειοψηφία στην Γερουσία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν 52 έναντι 48 εδρών των Δημοκρατικών στην Γερουσία.

Οι Δημοκρατικοί είναι αντίθετοι στο σχέδιο για τον προϋπολογισμό των Ρεπουμπλικάνων, όπως και στην αναδιαμόρφωση του φορολογικού κώδικα που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι, με το επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος, στην μείωση της φορολογίας για τις εταιρικές κοινοπραξίες και τους πλούσιους.

Το σχέδιο του προϋπολογισμού που θα ψηφιστεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα προβλέπει μείωση φορολογίας, αλλά και περικοπές δαπανών 203 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην χρηματοδότηση προγραμμάτων βοήθειας προς τους φτωχούς.

Αρκετοί συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι είναι αντίθετοι με το προσχέδιο αυτό του προϋπολογισμού, υποστηρίζοντας ότι δεν μειώνει αρκετά τις δαπάνες. Από την άλλη μεριά, οι μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι είναι αντίθετοι στην δραστική μείωση των δαπανών, ενώ μερικοί συντηρητικοί θέτουν ως προϋπόθεση να ενημερωθούν για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση Τραμπ, όσο και οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, δεν αναμένεται να ανακοινώσουν λεπτομέρειες για το φορολογικό νομοσχέδιο πριν από τον Σεπτέμβριο, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.