Quantcast
Το Μιλάνο προτείνει η Ιταλία για έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκου - enikonomia.gr
share

Το Μιλάνο προτείνει η Ιταλία για έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκου

δημοσιεύτηκε:

Στην ιταλική υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου, η έδρα της οποίας θα μετακινηθεί αναγκαστικά από το Λονδίνο λόγω του Brexit, αναφέρεται ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι με άρθρο του στην οικονομική εφημερίδα της χώρας “Il Sole 24 Ore”.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση από το Μιλάνο για τη νέα έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκου», επισημαίνει ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και προσθέτει ότι «ο ουρανοξύστης Πιρέλι στην ιταλική συμπρωτεύουσα, είναι μια ωραία και λειτουργική έδρα, ενώ οι συνδέσεις με την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο δεν θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικές».

«Τα πανεπιστήμια της πόλης, τα κέντρα ερευνών και οι ειδικευμένες βιομηχανίες, αποτελούν το ιδεώδες περιβάλλον για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Στις υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα, ενώ η Il Sole 24 Ore σε εκτιμήσεις της έχει τονίσει πως φέρεται να συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες υπερίσχυσης η Μπρατισλάβα, λόγω της υποστήριξης της Γερμανίας. Οι υποψηφιότητες μπορούν να κατατεθούν μέχρι την 31η Ιουλίου, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, και η τελική επιλογή αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.