Quantcast
Στο 6,8% πιθανόν να ανέλθει ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Στο 6,8% πιθανόν να ανέλθει ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Η κινεζική οικονομία πιθανόν να καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 6,8% σε ετήσια βάση το τρίτο τριμηνο, χάρη στη σταθερή κατανάλωση και τις επενδύσεις σύμφωνα με έκθεση κινεζικού κρατικού ινστιτούτου.

Η τάση του πρώτου εξαμήνου του 2017 θα συνεχιστεί και το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS), που επικαλείται τη σταθερή κατανάλωση και τις ισχυρές επενδύσεις στις υποδομές.

Η έκθεση προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κατανάλωσης θα αυξηθεί κατά περίπου 10% και οι επενδύσεις σε υποδομές θα αυξηθούν κατά περίπου 20% το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Η CASS εκτίμησε ότι η κινεζική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 6,7% το τέταρτο τρίμηνο και 6,8% για το σύνολο του έτους.

«Η κινεζική οικονομία θα διατηρήσει την ισχυρή τάση το δεύτερο εξάμηνο του έτους και η Κίνα είναι βέβαιη ότι θα επιτύχει τον ετήσιο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης», ανέφερε η έκθεση. Η κινεζική κυβέρνηση αναθεώρησε πτωτικά το στόχο για το ρυθμό ανάπτυξης το 2017 στο 6,5% περίπου, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η κινεζική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς το πρώτο εξάμηνο του έτους με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 6,9% σε ετήσια βάση στα 38,15 τρισεκ. γιουάν περίπου (5,6 τρισεκ. δολάρια), σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (NBS). Το δεύτερο τρίμηνο, το ΑΕΠ διατηρήθηκε σταθερό στο 6,9% σε ετήσια βάση, αμετάβλητο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με την NBS.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.