Quantcast
Έως το τέλος του 2017 θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Έως το τέλος του 2017 θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι το τέλος του 2017 θα ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του εταιρικού συστήματος των μεγάλων κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η μεταρρύθμιση αφορά τις κρατικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται από την κεντρική κυβέρνηση, με εξαίρεση τους χρηματοπιστωτικούς και πολιτιστικούς φορείς, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που ανακοίνωσε σήμερα το κρατικό συμβούλιο (το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας).

Το νέο σύστημα θα διαχωρίζει τις κρατικές από τις επιχειρηματικές λειτουργίες με τη μετατροπή των κρατικών επιχειρήσεων σε εταιρείες (limited companies or corporations). Για τις κεντρικές κρατικές επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται πλήρως από το κράτος, το ενεργητικό τους θα υπολογίζεται σύμφωνα με την καθαρή αξία του ενεργητικού το προηγούμενο έτος. Όσες γίνουν επιχειρήσεις με διαφοροποιημένες μετοχικές δομές, θα υποστούν συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως την επαλήθευση του ενεργητικού και τον οικονομικό έλεγχό τους.

Η μεταρρύθμιση των κρατικών επιχειρήσεων αποσκοπεί ειδικότερα στην αντιμετώπιση της υπερβάλλουσας δυναμικότητας στην Κίνα, της αδύναμης εταιρικής διακυβέρνησης και της χαμηλής παραγωγικότητας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.