Quantcast
«Σάρωσε» η Deutsche Telekom στο β' τρίμηνο - enikonomia.gr
share

«Σάρωσε» η Deutsche Telekom στο β’ τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Η Deutsche Telekom, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών, ανακοίνωσε σήμερα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με την αύξηση κατά 9% των λειτουργικών της κερδών να τροφοδοτείται από τις ισχυρές επιδόσεις στις ΗΠΑ και τα μέτρια κέρδη στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), εξαιρουμένων έκτακτων στοιχείων, αυξήθηκαν κατά 8,9% στα 5,94 δισεκ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίες σε έρευνα του Reuters κυμαίνονταν από 5,63 δισεκ. έως 5,89 δισεκ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,0% στα 18,89 δισεκ. ευρώ, ξεπερνώντας τις υψηλότερες προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν να διαμορφωθούν μεταξύ 18,63 δισεκ. και 18,86 δισεκ. ευρώ.

Καθοριστικό παράγοντα για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αποτέλεσε η συνεισφορά της αμερικανικής της μονάδας T-Mobile US, την οποία ελέγχει η Deutsche Telekom σε ποσοστό 64% και η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε αύξηση της συνδρομητικής της βάσης για 17ο συνεχές τρίμηνο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.